Salotas galima suskirstyti į kelias rūšis. Greitai – išvirkite kuo greičiau, per 10 minučių. Ilgas ir sudėtingas – gaminant reikia išvirti didelį kiekį daržovių ir mėsos, sudėti ingredientus keliais etapais ir nepamiršti pasigaminti specialaus padažo.
Be jokios abejonės, antros rūšies salotos labai skanios, tačiau kasdieniam naudojimui netinka. Jei norite pagaminti lengvas ir greitas salotas, naudokite šį metodą.
Ingredientai krabų salotoms:
krabų lazdelės – 150 g;
majonezas – 2 šaukštai. l.;
agurkas – vnt.;
druska – ½ šaukštelio;
vištienos kiaušiniai – 4 vnt .;
krapai – krūva;
konservuoti kukurūzai – skardinė.
Krabų salotų paruošimas:
Krabų lazdeles supjaustykite mažais kvadratėliais. Lygiai taip pat supjaustome šviežią agurką, pakeliui pašalindami augimo vietą.
Kiaušinius reikia virti 10 minučių, kietai virti. Trynius ir baltymus nulupkite ir gana smulkiai supjaustykite.
Susmulkinkite krapus kuo smulkiau. Visus susmulkintus produktus sudėkite į vieną bendrą indą. Ten supilkite konservuotus kukurūzus. Salotas pasūdykite, pagardinkite majonezu ir gerai išmaišykite.
Jei norite, pagal skonį galite įberti žiupsnelį maltų juodųjų pipirų.
Kaip matote, salotų paruošimas trunka šiek tiek daugiau nei 10 minučių. Tai geras užkandžių pasirinkimas.