Ir dabar, ir prieš dešimtmečius blynų ruošimo variantų buvo daug. Rusijoje jie netgi buvo laikomi pagrindiniu patiekalu ant stalo. Jie buvo gaminami iš grikių, kviečių ir avižinių dribsnių. Tešlą gaminome su pienu, kefyru ir mineraliniu vandeniu. Į vidų deda įvairius įdarus, tuo pačiu eksperimentavo ir gerbė tradicijas. Smagu, kad šeimininkės vis dar kepa blynus ir jais vaišina šeimas.
Ingredientai:
150 g miltų;
50 g grietinėlės;
3 kiaušinių;
200 ml pieno;
2 šaukštai cukraus;
1/3 arbatinio šaukštelio druskos;
3 šaukštai augalinio aliejaus;
Vanduo;
360 g varškės;
2 šaukštai grietinės:
2 šaukštai cukraus.
Paruošimas:
Į gilų dubenį įmuškite 3 vištienos kiaušinius, įpilkite cukraus ir šiek tiek druskos. Viską išmaišyti šluotele, lengvai paplakti.
Suberkite 150 gramų miltų ir šluotele išmaišykite iki vientisos masės.
Supilkite 200 ml pieno ir 50 gramų grietinėlės. Geriau rinktis 33% riebumo grietinėlę. Kruopščiai išplakite šluotele.
Užvirinkite vandenį ir į mūsų blynų tešlą įpilkite 200 ml skysčio. Belieka įpilti 3 šaukštus augalinio aliejaus. Viską išmaišykite šluotele.
Įkaitinkite keptuvę ant stiprios ugnies. Kepkite blynus iš abiejų pusių iki šviesiai auksinės rudos spalvos.
Įdarui į gilų dubenį reikia įdėti 360 gramų varškės, 2 šaukštus grietinės ir įberti cukraus. Sutrinkite šakute ir sumaišykite ingredientus.
Imkite blyną, į vidurį dėkite varškės įdarą ir iš trijų pusių užlenkite kraštelius link centro. Gauname kažką panašaus į trikampį. Tada tai darome dar kartą, kad blynas būtų kompaktiškesnis.
Taip pat į varškę galite dėti bet kokios uogienės, mūsų atveju vyšnių. Apvyniojame ta pačia technologija.
Iš tokio ingredientų kiekio gauname daug skanių blynų, kuriuos malonu valgyti ne tik ant Maslenitsa, bet ir kaip gerus pusryčius.