Pats žodis prakeiktas mūsų šalyje sumodernėjo, nes iš pradžių buvo įprasta sakyti „blini“. Šis žodis buvo veiksmažodžio šlifuoti sinonimas. Taip mūsų protėviai turėjo omenyje, kad šis gaminys buvo pagamintas iš miltų, kurie anksčiau buvo sumalti iš grūdų.
Blynai tapo tradiciniu mūsų virtuvės patiekalu. Neįmanoma įsivaizduoti šeimininkės, kuri nemokėtų kepti blynų. Tuo pačiu metu vykdymo būdai skiriasi.
Ypač populiarūs yra įdaryti blynai. Esame pasiruošę pasidalinti vienu įdomiu tokių blynų receptu.
Blynų ingredientai:
kefyras – 500 ml;
vištienos kiaušinis – 3 vnt .;
cukrus – 160 g;
varškės sūris – 750 g;
druska – šaukštelis;
kukurūzų krakmolas – a.š. l.;
vanilinis cukrus – 10 g;
vyšnia – 300 g;
soda – ⅓ šaukštelio;
pienas – 200 ml;
miltai – 350 g;
verdantis vanduo – 200 ml;
augalinis aliejus – 50 ml.
Blynų ruošimas:
Norėdami paruošti tešlą, turime sumaišyti kefyrą su pora kiaušinių, pridėti vanilinio ir įprasto cukraus (20 gramų), įberti druskos. Kai mišinys taps vienalytis, persijokite miltus ir soda ir gerai išmaišykite.
Į tešlą supilkite augalinį aliejų, verdantį vandenį ir pašildytą pieną. Sumaišykite blynų tešlą ir palikite 10 minučių, kad visi ingredientai sureaguotų.
Kol kas į keptuvę sudėkite vyšnias be kauliukų ir įpilkite 100 gramų granuliuoto cukraus. Ant vidutinės ugnies pasiekiame komponentų karamelizaciją, papildomai pilame krakmolo. Vyšnių įdarą virkite, kol sutirštės, tada perkelkite į indą atvėsti.
Kepkite blynus keptuvėje ant stiprios ugnies iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Atskirame dubenyje panardinamuoju trintuvu sumaišykite varškę, kiaušinį ir 40 gramų cukraus. Vienalytę masę paskleiskite ant blynų. Svarbu, kad įdaras būtų vienoje gaminio perimetro dalyje.
Į varškės įdarą suberkite vyšnią ir suvyniokite ingredientus į blyną su vokeliu.
Blynelius apkepkite nedideliame kiekyje sviesto iki auksinės rudos spalvos.
Kai kuriuos blynus galima įdėti į šaldytuvą antrą kartą. Taip bus skanūs pusryčiai ar užkandis sau ir vaikams.