Iš cukinijų galite pagaminti ne tik birius, bet ir plonus blynus, o į juos suvynioję ir įdarą gausite tikrą skanų patiekalą! Išbandykite ir būsite patenkinti receptu.
Cukinijos yra skani ir labai prieinama sezono daržovė, iš kurios galite paruošti daugybę patiekalų. Cukinijas galima kepti, kepti, marinuoti arba paruošti žiemai. Kitas labai populiarus patiekalas iš cukinijų – trintuvės. Bet iš cukinijų galima pagaminti ne tik birius, bet ir plonus blynelius, į kuriuos galima įvynioti įdarą.
Cukinijų blynai pasirodo labai švelnūs ir skanūs. Juos geriausia derinti su fermentuoto pieno varškės įdaru.
Reikalingi ingredientai:
cukinijos – 400 g;
kiaušiniai – 2 vnt;
pienas – 200 ml;
druska – 1 šaukštelis;
cukrus – 1 šaukštelis;
miltai – 240 g;
petražolės – krūva;
aliejus – 3 šaukštai.
Įdarui:
fermentinio pieno varškės sūris – 500 g;
grietinė – 4 šaukštai;
krapai – krūva;
česnakai pasirinktinai;
druskos pagal skonį.
Virimo būdas:
Cukiniją sutarkuokite ant smulkios trintuvės. Į tarkuotas cukinijas supilame kiaušinius, pieną, druską, cukrų ir supilame aliejų. Viską kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės.
Tada į tešlą suberkite kapotas petražoles ir vėl išmaišykite. Du kartus suberkite miltus ir išmaišykite šluotele, kad neliktų gumuliukų. Išeina tešla su cukinijos ir petražolių gabalėliais.
Cukinijų blynelius apkepkite keptuvėje su aliejumi. Kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių iki šviesiai auksinės spalvos. Iš tokio ingredientų kiekio gaunamas visas dubenėlis plonų blynų.
Paruošiame įdarą. Į riebų fermentinio pieno sūrį suberkite smulkiai supjaustytus krapus, grietinę ir žiupsnelį druskos. Jei norite, galite pridėti dar vieną česnako skiltelę. Viską kruopščiai išmaišykite.
Varškės įdarą sukrėskite į cukinijų blynus ir patiekite prie stalo.
Cukinijų blynų su varškės įdaru receptas
Reikia pridurti, kad tokius blynus galima patiekti ir be įdaro. Juos geriausia skanauti tiesiai su grietine.
Šie blynai yra puikūs pusryčiai ir užkandis. Jie išlieka minkšti ir švelnūs net kitą dieną.
Gero apetito!