Smėlio juostelės su uogiene. Receptas iš vaikystės: „Mokyklos” pyragas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Pyragai laikomi vienu sėkmingiausių desertų pasaulyje. Tai miniatiūriniai pyragaičiai, kuriuos paruošti daug lengviau ir jie beveik visada išeina gerai. Gaminant pyragus nereikia naudoti daug ingredientų.

Todėl pyragaičiai yra biudžetinis pyragų analogas. Tačiau tortai tinka ne visiems renginiams. Dažniausiai jie užsakomi arba ruošiami nedidelėms šventėms.

Mes jums pasakysime, kaip gaminti skanius sovietinius pyragus namuose.

Tešlos ingredientai trapios tešlos juostelėms su uogiene:

sviestas – 200 g;
cukraus pudra – 130 g;
druska – žiupsnelis;
kiaušinis – vnt.;
kepimo milteliai – 5 g;
miltai – 340 g.
Užpildo ingredientai:

aviečių uogienė – 300 g;
cukraus pudra – 200 g;
verdantis vanduo – 3 šaukštai. l.;
citrinos sultys – šaukštelis.
Trapios tešlos juostelių su uogiene ruošimas:

Dubenyje sumaišykite minkštą sviestą su kiaušiniu, cukraus pudra ir druska, kad paruoštumėte tešlą. Miltus kartu su kepimo milteliais persijokite į grietinėlės mišinį.

Minkykite tešlą planetiniu maišytuvu 30 sekundžių mažu greičiu. Tada rankomis minkykite tešlą ir surinkite į rutulį.

Tešlą padalinkite į dvi lygias dalis, ant kepimo skardos suformuokite sluoksnį (22×28 cm) pergamento paviršiuje.

Tešlos sluoksnį padėkite į šaldytuvą 20 minučių. Po to biskvitą kepame 200 laipsnių orkaitėje 15 minučių.

Panašią vėsinimo ir kepimo procedūrą kartojame su antruoju tešlos sluoksniu.

Vieno pyrago paviršių patepkite aviečių uogiene. Antrąjį biskvitą dėkite ant uogienės sluoksnio.

Atskirame dubenyje sumaišykite cukraus pudrą su verdančiu vandeniu ir citrinos sultimis ir išmaišykite. Prieš tepdami gautu fondantu ant torto, peiliu išlyginkite kraštus.

Torto viršų greitai patepkite fondantu, sluoksnį supjaustykite nedidelėmis 4 cm pločio juostelėmis.

Prieš pjaustant peilį rekomenduojama panardinti į verdantį vandenį. Gaunate lygias ir gražias juosteles su uogiene arbatos gėrimui.

Taip pat skaitykite:  Garsus prancūziškos vištienos receptas. Skani mėsa šventiniam stalui: greita ir paprasta

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.