Cukinijos dabar yra Dievo dovana kiekvienai namų šeimininkei, vegetarei ir sveikos mitybos mėgėjai. Ši daržovė puikiai dera su daugeliu kitų maisto produktų. Cukinijas galima troškinti, kepti, kepti ir net iškepti į pyragus.
Internete gausu cukinijų blynų, kiaušinienės su cukinijomis, salotų su šia daržove receptų. Jaunieji virėjai bando išrasti patiekalus, kurie prieš juos buvo naudojami visur Sovietų Sąjungoje.
Pavyzdžiui, verta papasakoti apie pamirštų cukinijų blynų receptą.
Ingredientai cukinijų blynams:
Cukinijos – vnt.;
Druska – šaukštelis;
Kiaušiniai – 2 vnt.;
grietinė – 150 g;
Miltai – 4 šaukštai;
Sūris – 50 g.
Cukinijų blynų paruošimas:
Nuimkite nuo cukinijos kotelį ir supjaustykite plonais žiedeliais. Cukinijų žiedus sudėkite į dubenį ir pabarstykite ½ arbatinio šaukštelio druskos. Palikite cukinijų žiedus 10 minučių.
Šiuo metu kiaušinius išplakti su druska ir supilti grietinę. Sumaišykite ingredientus, suberkite miltus.
Sūrį smulkiai sutarkuokite, kartu su miltais suberkite į kiaušinių ir grietinės mišinį, gerai išmaišykite.
Nupilkite vandenį nuo cukinijų žiedų, kiekvieną apibarstykite miltais, o paskui kiaušinių ir grietinės mišinyje.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir ant vidutinės ugnies apkepkite cukinijų paplotėlius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Taip galima gauti iki 30 cukinijų skrudintuvų. Blynus rekomenduojama derinti su grietine ir žolelėmis.