Imu 1 stikline manų kruopų ir 2 stiklines kefyro: skanus desertas „iš nieko“.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Daugeliui NVS gyventojų desertas – marmurinis pyragas – atrodys egzotiškas. Tačiau jei gilinsitės į šio keksiuko tyrimą, suprasite, kad tai paprastas tortas Zebra.

Šis kepimo būdas buvo vadinamas marmuru, nes tešlos raštas primena marmurą. Kadangi Sovietų Sąjungoje desertas dažnai būdavo ruošiamas vaikiškoms šventėms, labiau tiko pavadinimas Zebra tortas. Vėliau jis daugelį metų buvo prijungtas prie šio deserto.

Marmurinis pyragas yra nebrangus, bet skanus desertas. Mes jums pasakysime, kaip greitai galite jį paruošti.

Ingredientai tortui Zebra:

Manų kruopos – 200 ml;
Cukrus – 200 ml;
Kefyras – 400 ml;
Augalinis aliejus – 100 ml;
Miltai – 220 ml;
Kepimo milteliai – šaukštelis;
Kakava – 2 šaukštai.
Zebra torto paruošimas:

Pirmiausia manų kruopas reikia sumaišyti su granuliuotu cukrumi. Į manų kruopų ir cukraus mišinį supilkite kefyrą ir gerai išmaišykite. Leiskite mišiniui išbrinkti 15 minučių ir uždenkite dubenį plokščia lėkšte.

Į išbrinkusią tešlą supilti augalinį aliejų, suberti 200 ml miltų ir kepimo miltelius, išmaišyti. Perkelkite ½ tešlos į kitą dubenį, suberkite į jį kakavos miltelius ir išmaišykite.

Likusius miltus supilkite į antrą dubenį su tešla ir išmaišykite. Kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi, šaukštu šaškių lentos būdu paskleiskite rudą ir pienišką tešlą.

Naudodami iešmelį perkelkite raštą, sukurdami gražų raštą ant paviršiaus.

Desertą kepkite 180 laipsnių orkaitėje 35-40 minučių.

Rezultatas – purus ir minkštas pyragas. Tai puikus nebrangus būdas gauti desertą prie arbatos.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.