Pyragai yra populiarus patiekalas daugelyje Europos šalių. Pyragus kepė ir vokiečiai, ir prancūzai, ir ukrainiečiai, ir rusai. Tiesa, laikui bėgant kiekviena tauta susikūrė savo gaminimo būdus ir būdus.
Įdaras pyragams taip pat skiriasi kiekvienoje valstybėje. Jei slavų tautos pirmenybę teikė pyragams ant mielinės tešlos su kopūstais ir grybais, tai jau Lenkijoje jie ruošė kepinius su svogūnais. Šalia jūros esančios šalys ruošė žuvies pyragus. Šventėms daug kas kepdavo mėsos pyragus.
Mes jums pasakysime, kaip greitai paruošti pyragus be orkaitės.
Ingredientai tinginiams pyragams:
kefyras – 300 ml;
kiaušinis – vnt.;
druska – šaukštelis;
cukrus – šaukštai;
miltai – 300 g;
kepimo milteliai – šaukštelis;
augalinis aliejus – 2 šaukštai;
dešra – 150 g;
sūris – 50 g;
virti kiaušiniai – 2 vnt .;
žalieji svogūnai – krūva.
Gaminti tinginius pyragus:
Į dubenį su kefyru supilkite druską ir cukrų, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Miltus ir kepimo miltelius persijoti į kefyrą, užminkyti tirštą be gabalėlių tešlą.
Į tešlą supilkite augalinį aliejų ir išmaišykite. Dešrą supjaustykite mažais kubeliais, sūrį sutarkuokite, žalius svogūnus susmulkinkite.
Nulupkite virtus kiaušinius ir supjaustykite mažais kubeliais.
Tešloje sumaišykite dešrą, sūrį, svogūną ir kiaušinius.
Tešlą ir įdarą dėkite į konditerinį maišelį. Nedideles tešlos juosteles supilkite į keptuvę su augaliniu aliejumi.
Apkepkite improvizuotus pyragėlius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Gaunate skanius paprastus pyragus su dešra, sūriu ir svogūnais.
Jei pageidaujate, galite pasigaminti pyragus su individualiu įdaru.