Mėsos kukulius mėgsta daug kas, nes jie puikiai pakeičia kotletus. Pastaruoju metu azartas kotletams labai išaugo. Daugelis žmonių pavargo nuo įprastų kotletų, o tai tapo priežastimi ieškoti įperkamos alternatyvos. Mėsos kukuliai visais atžvilgiais tinka pakeisti kotletus. Jie taip pat gaminami iš maltos mėsos ir yra beveik tokios pačios sudėties. Bet kotletų galima įvairių. Įvairiose šalyse yra mėsos kukulių, kotletų ir kitų variantų. Visi variantai išsiskiria dydžiu ir į patiekalą esančiais ingredientais.
Mes jums pasakysime įprastų kotletų su padažu receptą.
Ingredientai kotletams:
Bulvės – 2 vnt.;
Morkos – 1 vnt .;
Svogūnai – 1 vnt.;
Malta mėsa – 500 g;
Augalinis aliejus – 70 ml;
Druska – 1,5 šaukštelio;
Paprika – 1 šaukštelis;
kalendra – ½ šaukštelio;
Juodieji pipirai – žiupsnelis;
Pomidorų padažas – 2 šaukštai;
Grietinė – 2 šaukštai;
Vanduo – 300 ml.
Mėsos kukulių gaminimas:
Nuskustas bulves kartu su morkomis sutarkuokite smulkia tarka ir palikite 10 min. Iš daržovių mišinio išspauskite skysčio perteklių ir supilkite į faršą.
Į dubenį su malta mėsa supilkite augalinį aliejų, įberkite druskos, paprikos, kalendros, juodųjų pipirų.
Sumaišę ingredientus formuojame ovalius kotletus.
Smulkiai supjaustykite svogūną ir porą minučių pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje. Mėsos kukulius dėkite ant svogūno ir kepkite iš abiejų pusių po 2 minutes.
Pomidorų padažą sumaišykite su grietine, įpilkite vandens. Padažą užpilkite ant kotletų, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies 20 minučių.
Mėsos kukulius galima patiekti su įvairiais garnyrais.
Ryžiai puikiai tinka mėsos kukuliai su padažu.