Paplotis – vienas pagrindinių rytietiškos virtuvės patiekalų. Armėnijos, Azerbaidžano, Gruzijos ir kitų šalių gyventojai duoną keitė papločiais. Tikriausiai šių tautų meilė papločiams siekia šimtmečius.
Paplotėlių garbinimas yra puikus. Yra tam tikros šio gaminio tvarkymo taisyklės. Pavyzdžiui, tortilijų negalima plėšyti ir apversti aukštyn kojomis. Torto negalima išmesti, tai nuodėmė. Rytuose vaikai auginami taip, kad labai gerbtų papločius.
Šiais laikais parduotuvėse yra įvairių rūšių paplotėlių. Nuo įprastos tirštos ir purios iki pitos duonos. Tačiau vis tiek verta pasigaminti naminių tortilijų. Jie skanesni ir aromatingesni.
Ingredientai penkių minučių papločiams:
pienas – 400 ml;
kiaušiniai – 2 vnt .;
paprika – 1 šaukštelis;
pipirų mišinys – 1 šaukštelis;
druska – 1 šaukštelis;
augalinis aliejus – 3 šaukštai;
miltai – 400 g;
sūris – 200 g;
žalieji svogūnai – krūva;
krapai – kekė.
„Penkių minučių“ paplotėlių ruošimas:
Į dubenį su pienu įmuškite kiaušinius, suberkite papriką, pipirų ir druskos mišinį, išmaišykite. Į mišinį supilkite augalinį aliejų, suberkite miltus ir minkykite tešlą be gabalėlių.
Smulkiai supjaustykite žalius svogūnus ir krapus. Į dubenį su tešla suberkite svogūną ir krapus ir išmaišykite.
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite plonus pyragus iš abiejų pusių.
Ant dalies papločio uždėkite sūrio ir uždenkite kita puse.
Keptuvėje papločio viduje lengvai pakaitinkite sūrį. Tokiu pat būdu paruoškite likusius papločius.
Nepamirškite kaskart ištepti keptuvės lašeliu augalinio aliejaus.
Iškepus pyragėlius taip pat galima patepti riebalais, bet su sviestu.
Gaunate sočių paplotėlių su sūriu, pavyzdžiui, mocarela.