Šį patiekalą paruošti nesunku, tačiau jis pasirodo tikrai skanus ir tereikia lavašo ir maltos mėsos.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– malta vištiena, 500 g;
— svogūnai ir morkos, saldžiosios paprikos 1 vnt.;
– pita duona;
– česnakai, 2 gvazdikėliai;
– pomidorų sultys, 1 stiklinė;
– pomidorai, 2 vnt;
– žalumynai;
– druska, pipirai ir prieskoniai.
Virimo procesas
Svogūną supjaustome kubeliais, pipirą – juostelėmis, o tris morkas supjaustome stambia tarka. Pomidorus supjaustykite gabalėliais .
Smulkiai supjaustykite žalumynus ir supjaustykite česnaką.
Maltą mėsą sumaišykite su česnaku ir žolelėmis, druska ir pipirais bei prieskoniais pagal skonį.
Įkaitinkite aliejų ir pakepinkite svogūnus bei morkas, tada pakepinkite paprikas, kol suminkštės, suberkite pomidorus ir pakepinkite dar porą minučių.
Supilkite pomidorų sultis arba pomidorų pastą. Pagardinkite druska, pipirais ir įpilkite dar šiek tiek vandens, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies 15 minučių.
Faršą dėkite ant pitos duonos, tolygiai paskirstykite ir susukite į tankų vyniotinį. 4 pita duonos receptas.
Kiekvieną ritinį supjaustome porcijomis.
Pusę daržovių ir suktinukus sudėkite į formą ir uždenkite likusiomis daržovėmis ir užpilkite padažu iš daržovių
Skardą uždenkite folija, kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30 minučių, tada nuimkite foliją ir kepkite dar 10 minučių.
Patarimas : pomidorų sultis ir pomidorų pastą galite pakeisti konservuotais pomidorais, tik iš pradžių nulupkite ir sutrinkite panardinamuoju trintuvu.