Jūsų dėmesiui pristatome puikaus dešros užkandžio receptą, kuris užkariaus kiekvieną.
Toks nuoširdus ir apetitą žadinantis skanėstas tinka ant bet kurio stalo. Jūsų aplinka tikrai tai įvertins. Tai visai nesunku paruošti, todėl bet kuri namų šeimininkė gali tai padaryti. Naminis visada skanesnis nei parduotuvėje. Tad kodėl šio skanaus patiekalo nepasigaminus patiems. Dešrelės yra sočios, aromatingos ir labai patrauklios. Išsaugokite receptą ir įtraukite tokį skanumą į savo meniu.
Reikalingi ingredientai
- 500 g vištienos kepenėlių
- 500 g maltos kiaulienos
- 150 g ryžių
- 3 metrai žarnyno
- 200 g grietinėlės 20%
- 3 svogūnai
- druskos pagal skonį
- 1 arbatinis šaukštelis paprikos
- pusės arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų
- pusės arbatinio šaukštelio raudonėlio
- pusė arbatinio šaukštelio muskato riešuto
- 4 šaukštai augalinio aliejaus
Pradėkime procesą
- Pirmiausia iš anksto išvirkite ryžius, kol iškeps. Tada leiskite jam atvėsti.
- Tada nulupame svogūnus ir supjaustome pusžiedžiais. Įdėkite į įkaitintą keptuvę su trimis šaukštais augalinio aliejaus, kad apkeptų, kol suminkštės. Tada leiskite jam atvėsti.
- Kepenėles gerai nuplauname ir išvalome iš tulžies latakų.
- Imame jau pasūdytas ir apdorotas žarnas ir dedame į indą su šiltu vandeniu ketvirtį valandos.
- Tuo tarpu paruoštas kepenėles sudėkite į blenderio dubenį ir supilkite grietinėlę. Viską sutrinkite iki vientisos masės. Tada reikia keliais etapais pridėti maltos mėsos, periodiškai pjaustant mišinį.
- Tada čia perkeliame paruoštą svogūną, pagal skonį įberiame druskos, prieskonių ir vėl susmulkiname.
- Paruoštą masę perkelkite į atskirą indą ir suberkite ryžius. Gerai išmaišykite
- Turite uždėti žarnas ant čiaupo snapelio ir įjungti šiltą vandenį, taip juos nuskalaujant. Tada reikia įkišti į mėsmalę, prieš tai uždėjus dešros priedą. Žarnos gale būtina surišti siūlu.
- Dabar užpildome, paliekant 20 cm iki galo Tada paruoštą dešrą šiek tiek paspaudžiame, kad ji nebūtų sandariai prikimšta. Susukame į mažas dešreles, kurių ilgis turi būti 12–14 cm.
- Paimkite kepimo skardą, sutepkite ją augaliniu aliejumi ir sudėkite paruoštus produktus. Tada paimame ploną adatą ir kiekvieną dešrelę perveriame bent 10 kartų.
- Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200°, 20 minučių. Praėjus šiam laikui, sumažinkite laipsnius iki 180 ir tęskite kepimo procesą dar 40 minučių.