Itališki sausainiai yra viena iš populiariausių kepinių rūšių Italijoje. Jis būna įvairių formų, skonių ir tekstūrų. Nuo subtilių sausainių iki traškių cantucci – itališki sausainiai gali patenkinti kiekvieną skonį.
Italijoje yra daugybė sausainių receptų, kurie perduodami iš kartos į kartą. Kiekvienas regionas turi savo unikalius receptus, atspindinčius vietines tradicijas ir ingredientus. Pavyzdžiui, Toskanoje jie ruošia biscotti su migdolais, o Neapolyje – sfilatą su šokoladu.
Itališki sausainiai ne tik skanūs, bet ir gražūs. Jis dažnai dekoruojamas glajumi, riešutais ar džiovintais vaisiais, sukuriant tikrus meno kūrinius.
Ingredientai tešlai:
Kiaušinis – 1 vnt.;
Cukrus – 40 g;
vanilinis cukrus – 10 g;
Druska – žiupsnelis;
Augalinis aliejus – 25 ml;
Miltai – 150 g.
Ingredientai kremui:
Varškės sūris – 250 g;
Kiaušinis – 1 vnt.;
Cukrus – 50 g;
Vanilinis cukrus – žiupsnelis.
Itališkų sausainių gaminimas:
Tešlai dubenyje su kiaušiniu sumaišykite vanilinį ir klasikinį cukrų, įberkite druskos. Į mišinį supilkite augalinį aliejų, suberkite miltus ir minkykite minkštą elastingą tešlą.
Kremui varškę sumaišykite su kiaušiniu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki vientisos masės. Tešlą padalinkite į 6 lygias dalis, kiekvieną iškočiokite į ploną pyragą.
Muffin formeles ištepkite sviestu ir lengvai pabarstykite miltais ir sudėkite į jas tešlą. Į tešlą dėkite įdarą ir lengvai užspauskite kraštelius, kad susidarytų rozetė.

Būtina, kad įdaras būtų matomas iš tešlos „pumpuro“.
Uždenkite sausainius pergamentu ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes.

Iškepus sausainius galite apibarstyti cukraus pudra. Pasirodo gražūs sausainiai, nenusileidžiantys pyragams.
