Itališki sausainiai su torto skoniu. Subtilūs kepiniai su varškės kremu!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Itališki sausainiai yra viena iš populiariausių kepinių rūšių Italijoje. Jis būna įvairių formų, skonių ir tekstūrų. Nuo subtilių sausainių iki traškių cantucci – itališki sausainiai gali patenkinti kiekvieną skonį.

Italijoje yra daugybė sausainių receptų, kurie perduodami iš kartos į kartą. Kiekvienas regionas turi savo unikalius receptus, atspindinčius vietines tradicijas ir ingredientus. Pavyzdžiui, Toskanoje jie ruošia biscotti su migdolais, o Neapolyje – sfilatą su šokoladu.

Itališki sausainiai ne tik skanūs, bet ir gražūs. Jis dažnai dekoruojamas glajumi, riešutais ar džiovintais vaisiais, sukuriant tikrus meno kūrinius.

Ingredientai tešlai:

Kiaušinis – 1 vnt.;
Cukrus – 40 g;
vanilinis cukrus – 10 g;
Druska – žiupsnelis;
Augalinis aliejus – 25 ml;
Miltai – 150 g.
Ingredientai kremui:

Varškės sūris – 250 g;
Kiaušinis – 1 vnt.;
Cukrus – 50 g;
Vanilinis cukrus – žiupsnelis.
Itališkų sausainių gaminimas:

Tešlai dubenyje su kiaušiniu sumaišykite vanilinį ir klasikinį cukrų, įberkite druskos. Į mišinį supilkite augalinį aliejų, suberkite miltus ir minkykite minkštą elastingą tešlą.

Kremui varškę sumaišykite su kiaušiniu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki vientisos masės. Tešlą padalinkite į 6 lygias dalis, kiekvieną iškočiokite į ploną pyragą.

Muffin formeles ištepkite sviestu ir lengvai pabarstykite miltais ir sudėkite į jas tešlą. Į tešlą dėkite įdarą ir lengvai užspauskite kraštelius, kad susidarytų rozetė.

Būtina, kad įdaras būtų matomas iš tešlos „pumpuro“.

Uždenkite sausainius pergamentu ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes.

Iškepus sausainius galite apibarstyti cukraus pudra. Pasirodo gražūs sausainiai, nenusileidžiantys pyragams.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.