Jautienos sriuba – sotus ir skanus patiekalas, galintis būti bet kokių pietų pagrindu. Jautiena yra baltymų, geležies, cinko ir kitų svarbių maistinių medžiagų šaltinis. Jame taip pat yra kolageno, kuris verdamas virsta želatina, todėl sultinys tampa sodresnis ir maistingesnis.
Jautienos sriubos receptų yra daug. Juos paruošti gali būti paprasta ir greita, arba gali prireikti daugiau laiko ir pastangų.
Priklausomai nuo recepto, į jautienos sriubą galite dėti daržovių, dribsnių, makaronų ar ankštinių daržovių. Tai leidžia paįvairinti patiekalo skonį ir padaryti jį įdomesnį.
Ingredientai:
morkos – 2 vnt .;
svogūnas – 2 vnt.;
pipirų žirneliai – 10 vnt .;
lauro lapas – 1 vnt .;
vanduo – 1,5 litro;
malta jautiena – 450 g;
česnakai – 4 gvazdikėliai;
pomidorų pasta – 3 šaukštai;
bulvės – 2 vnt .;
druska – šaukštelis
Jautienos sriubos ruošimas:
Į puodą su vandeniu sudėkite 1 morką ir svogūną. Suberkite pipirų žirnelius ir lauro lapus ir virkite 20 minučių.
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite keptuvėje iki auksinės rudos spalvos. Morkas sutarkuokite, suberkite į svogūnus, išmaišykite ingredientus.
Į keptuvėje esančias daržoves suberkite svogūną, pasūdykite ir kartu pakepinkite. Česnako skilteles per spaudą įmeskite į mėsą ir daržoves, supilkite pomidorų pastą, išmaišykite ir troškinkite mišinį 10 minučių.
Šiuo metu bulves nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Iš daržovių sultinio gaudome svogūnus, morkas, lauro lapus.
Sudėkite kepsnį ir bulves į sultinį, virkite, kol bulvės bus paruoštos.
Išvirus susmulkinkite krapus ir suberkite į sriubą. Taip pagaminsite paprastą, bet skanią sriubą su malta jautiena.