Pyshki yra viena iš populiariausių kepinių Rusijoje ir kai kuriose kitose šalyse. Tai mažos apvalios bandelės, kepamos iki auksinės rudos spalvos.
Skirtingi Rusijos ir kitų šalių regionai turi savo unikalius spurgų receptus. Pavyzdžiui, Sankt Peterburge tradiciškai pyragaičiai patiekiami su cukraus pudra ir kondensuotu pienu, o Maskvoje – su medumi ir uogiene.
Kai kuriose šalyse pyragaičiai gali turėti kitokią formą ar įdarą, tačiau gaminimo principas išlieka tas pats – kepimas giliai. Šiandien spurgų galima rasti daugelyje kavinių ir restoranų, jas galima pasigaminti ir namuose.
Parodysime, kaip iš klasikinių blynų pasigaminti kotletus.
Ingredientai:
Kefyras – 500 ml;
Miltai – 800 g;
Kiaušinis – 1 vnt.;
Margarinas – 50 g;
Cukrus – 2 šaukštai;
Druska – 1 šaukštelis;
Soda – 1 šaukštelis;
Obuoliai – 4 vnt.
Kruopelių ruošimas:
Į kefyrą supilkite druską ir cukrų, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Atskirai persijokite 300 gramų miltų, supilkite į juos margariną, minkykite rankomis iki trupinių.
Į kefyrą supilkite sodą, suberkite miltus ir margariną, išmaišykite. Tada persijokite likusius miltus ir minkykite minkštą ir šiek tiek lipnią tešlą.
Palikite tešlą po indu 30 minučių. Šiuo metu obuolius nulupkite, išimkite šerdį ir supjaustykite mažais kubeliais.
Tešlą padalinkite į dvi lygias dalis, iškočiokite stačiakampiais storais sluoksniais. Į kiekvieną sluoksnį suberkite obuolių kubelius ir paskirstykite per visą paviršių.
Susukite obuolių įdarą į vyniotinį ir padalinkite į mažas porcijas.
Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite kotletukus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Gaunate skanių saldžių spurgų. Prieš patiekiant jas galima apibarstyti cukraus pudra.