Ant keptuvės purūs papločiai per 5 minutes. Ir duonos nereikia!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Nepirkite parduotuvėje pirktos duonos – keptuvėje be orkaitės iškepkite skanius, apetitiškus, purius papločius savo namams. Patiekite dar karštus – taip jie bus kuo skanesni!

Ingredientai:

  • 2 stiklinės šilto vandens (400 ml);
  • 1 stiklinės šilto pieno (200 ml);
  • 1/2 puodelio augalinio aliejaus (90 ml);
  • 2 str. l. cukraus (40 gr.);
  • 1 valgomasis šaukštas. l. sausos mielės (10 gr.);
  • 1 val. l. druskos (8 gr.);
  • 7 stiklinės miltų (840 gr.);
  • 200 gr. sviesto.

Į vandenį, pieną ir augalinį aliejų įpilkite cukraus, druskos ir mielių, sumaišykite. Čia persijokite miltus ir minkykite minkštą tešlą. Uždenkite rankšluosčiu arba maistine plėvele ir palikite 45 minutes, kol tešla padvigubės.

Išmuškite tešlą ir padalinkite į 18 dalių. Kiekvieną dalį ištepkite po 200 g sviesto gabalėlį. Palikite 5-10 minučių, kol sviestas suminkštės.

Dabar pirštais tešlos rutulį šiek tiek išlyginkite, tuo pat metu jį ištepdami minkštu sviestu. Iš 3 tešlos gabalėlių suformuokite kauburėlius. Palikite dar 5 minutes.

Dabar pirštais gerai išlyginkite visus tris pyragus vienu metu. Sulenkite kraštus į centrą ir prijunkite. Iš 3 mažų pyragėlių gausite 1 didelį, purų ir sluoksniuotą. Pakartokite tai su visais paplotėlių „kalnais“. Palikite dar 5 minutes.

Pirštais ištempkite gautą didelį pyragą iš trijų mažų . Perkelkite į karštą keptuvę. Kepkite po 5 minutes iš kiekvienos pusės iki auksinės rudos spalvos.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Taip pat skaitykite:  Taip paprasta, kad net vaikai gali tai padaryti. Imu 3 kiaušinius, 2 pomidorus ir 1 cukiniją
Patiko? Pasidalink! Ačiū.