Paprasti receptai, kurių dėka galite pagaminti labai skanius ir aromatingus bulvių patiekalus, kurie tikrai nenuobodžia.
Juos galima patiekti ir ant šventinio stalo.
Norėdami paruošti 1 receptą, jums reikia :
– bulvės, 1 kg;
– kiaušinis, 1 vnt.;
– druskos pagal skonį.
Norėdami paruošti įdarą, jums reikės :
— dešrelės, 7 vnt.;
– sūris, 200 g;
– kiaušiniai, 2 vnt.
Virimo procesas
Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje ir trintuvu sutrinkite jas kartu su kiaušiniu.
Išvirkite dešreles, o sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Paimame tyrę dalimis, darome plokščią pyragą, dedame dešrą į vidų, pabarstome sūriu ir užspaudžiame kraštus. Apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite augaliniame aliejuje.
Patarimas : džiūvėsėlius sumaišykite su įvairiais prieskoniais ir aromatingomis žolelėmis, tada ši plutelė bus ne tik traški, bet ir aromatinga.
Norėdami paruošti 2 receptus :
– bulvės, 1 kg;
– druska ir įvairūs prieskoniai pagal jūsų skonį;
– džiūvėsėliai ir augalinis aliejus.
Virimo procesas
Šioje versijoje žalias bulves tiesiog supjaustome griežinėliais ir išdžioviname.
Džiūvėsėlius sumaišykite su mėgstamais prieskoniais ir druska, įmaišykite į bulves ir sudėkite į formą, išteptą augaliniu aliejumi.
Kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.