Aš pasiruošęs valgyti šaukštais! Subtilus pieno kremas kepiniams ir pyragams

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Labai dažnai pyraguose pagrindinį vaidmenį atlieka kremas, todėl siūlome jums idealaus kremo receptą, kuris puikiai tiks bet kokiam tortui – šokoladiniam ir įprastam.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

– pienas, 250 ml;

– cukrus, 100 g;

– sviestas, 200 g;

– miltai, 2,5 šaukštai;

– vanilinio cukraus pagal skonį.

Virimo procesas

Pieną sumaišykite su miltais ir nedideliu greičiu plakite plaktuvu arba mikseriu iki vientisos masės.

Padėkite mišinį ant viryklės ir virkite grietinėlę ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami, kol sutirštės.

Įpilkite vanilės pagal skonį ir išmaišykite.

Nukelkite nuo ugnies, uždenkite ir palikite 40 minučių, retkarčiais pamaišydami.

Minkštą sviestą išplakite iki purumo ir dalimis supilkite grietinėlę, plakdami iki purumo ir vienalytės masės.

Patarimas : iš šio kremo taip pat galite pasigaminti šokoladinį kremą, įdėdami 1–2 šaukštus kakavos. Jei mėgstate kreminį skonį, tuomet paimkite 20 ml riebios grietinėlės, atšaldytos ir išplakite, tada sumaišykite pieno masę ir sviestą į vieną kremą. Taip pat į šį kremą galite dėti įvairių įdarų: šokolado ar riešutų trupinių, sausų aguonų. Kremas puikiai išlaiko formą, todėl jį galima naudoti vyniotiniams, pyragams, pyragams ir kitiems desertams.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.