Aš tiesiog užšaldau kefyrą! Kitą dieną visi giminaičiai prie stalo džiaugiasi

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kreminis sūris su įvairiomis žolelėmis, prieskoniais ir šviežiomis žolelėmis yra pigus, skanus ir sveikas.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

– riebus kefyras, 1,5 l;

– krapai, kekė;

– česnakai, 3 gvazdikėliai;

— rūkyta paprika, druska, prieskoniai.

Virimo procesas

Sūriui galite naudoti naminį arba parduotuvėje pirktą kefyrą, bet su dideliu riebalų kiekiu.

Užšaldykite įdėdami į šaldiklį nakčiai.

Sušalusį kefyrą išimame ant keliais sluoksniais perlenktos marlės ir viską dedame ant sietelio, kad nuvarvėtų išrūgos.

Kai kefyras atitirpsta, išrūgos nuteka, rankomis dar šiek tiek suspauskite marlę.

Išimkite sūrį į lėkštę, sumaišykite su prieskoniais pagal skonį, smulkinta žalia paprika, smulkintu česnaku ir paprika.

Patarimas : šį minkštą kreminį sūrį galite naudoti kaip pagrindą įvairiems šventinių sumuštinių užtepimams. Pavyzdžiui, jis pasirodys ryškus ir gražus, jei smulkiai supjaustysite saldžiąsias, įvairiaspalves paprikas ir sumaišysite su sūriu ir žolelėmis. Aitriosios paprikos ir prancūziškų garstyčių sėklų galite pagaminti aštresnį, pikantiškesnį sūrį.

Mėgstantiems saldumynus šį sūrį siūlome maišyti su džiovintų abrikosų ir džiovintų slyvų gabalėliais – tai puikus sluoksnis bet kuriame biskvitoje.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.