Pats skaniausias ir subtiliausias rudens desertas pasirodo tiesiog stebuklingas.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šie obuolių sausainiai yra labai švelnūs ir minkšti, su traškia plutele. Obuolių aromatas toks, kad tikrai neatsispirsite paragauti karšto. Pagal skonį galite dėti cinamono tiesiai į tešlą arba tada, iškepus, pabarstyti milteliais ir cinamonu.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

obuoliai, 2 – 3 vnt;
miltų, apie 200 g;
kepimo milteliai, 1 šaukštelis;
kiaušinis, 1 vnt;
žiupsnelis druskos;
cukrus, 50 g;
sviestas, 70 g.
Virimo procesas

Obuolius rinkitės pagal savo skonį; veislė gali būti saldžiarūgštė arba saldi.

Kiaušinį sumaišykite su cukrumi ir išplakite iki purios masės.

Ištirpinkite sviestą, atvėsinkite ir supilkite į kiaušinių masę, išplakite.

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, persijoti ir sumaišyti su žiupsneliu druskos. Dalimis sudėkite į masę.

Patarimas : miltų gali prireikti nuo 190 iki 200 g, todėl kiekvieną kartą dalimis suberdami miltus gerai išminkykite.

Tešla turi būti minkšta, gerai išlaikyti formą, bet ne itin tanki – sausainiai išeis visiškai sausi.

Obuolius supjaustykite mažais kubeliais ir sumaišykite su tešla.

Kepimo skardą išklokite pergamentu ir dėkite po šaukštą tešlos.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite sausainius apie 25 minutes iki auksinės rudos spalvos.

Atvėsusius sausainius pabarstykite tiesiog cukraus pudra arba milteliais, sumaišytais su cinamonu.

Jei mėgstate riešutus, susmulkintus graikinius riešutus galite dėti tiesiai į tešlą arba prieš kepdami pabarstyti sausainių viršų.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.