Jei nežinote, ką paruošti vakarienei šeimai, faršas tikrai. Iš jo galima paruošti skanų patiekalą, kuris vėliau tik dulkės. Jis to nori, bet žino gerą receptą, kuris yra greitas ir paprastas.
Kai grįšite iš darbo ir turėsite pasigaminti vakarienę sau ir likusiems namų ūkiams, tikrai džiaugsitės pasiekę receptą, kuriam nereikės valandų valandas praleisti virtuvėje. Todėl verta namuose turėti maltos mėsos , kuri yra naudinga daugelio patiekalų pradinė medžiaga. Tiesiog pridėkite kitų ingredientų, kurie suteiks mėsai nepakartojamą skonį.
Ko prireiks ruošiant mėsos vyniotinį
- 500 g maltos mėsos (kiauliena, jautiena)
- 3 kiaušiniai
- 1 vidutinis svogūnas
- 200 g kieto sūrio (Eidam, Gouda, Emmental)
- 150 ml pusiau nugriebto pieno
- 200 g pusiau rupių miltų
- druskos, pipirų pagal poreikį
Paruošimo procedūra
- Paruošiame faršą. Galite naudoti tik kiaulieną, jei tai jautiena, arba abiejų mėsos mišinį. Tai priklauso nuo jūsų įpročių.
- Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną. Suberkite į faršą ir viską gerai išmaišykite.
- Įmuškite 1 kiaušinį, pagal skonį druskos ir pipirų.
- Vėl dirbame ir paliekame kurį laiką pastovėti. Tada ant kepimo popieriaus iškočiojame lakštą, kurį padengiame tarkuotu sūriu. Lakštą suvyniokite į ritinį, vienas kitam padėdami kepimo popieriumi.
- Dabar mėsos vyniotinį suvyniokite į kepimo popierių ir padėkite į šaldiklį 3 valandoms, kad sustingtų, nes tada bus lengviau pjaustyti griežinėliais.