Net iš praeito šimtmečio keptuvių pašalinsiu suodžius ir likučius. Aš jums pasakysiu, kaip nuplauti suodžius

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Visos šeimininkės namuose turi savo mėgstamus indus, kuriuos gaila išmesti ir nereikia jų valyti nuo anglies nuosėdų ir suodžių. Siūlau naudoti savo receptą, kaip grąžinti keptuvėms ir puodams švarią ir gražią išvaizdą.

Procedūrai reikės: amoniako, kelių buteliukų, storų plastikinių maišelių, juostos.

Indus – keptuvę ar puodą – sudėkite į maišelį ir supilkite amoniaką. Išspauskite kuo daugiau oro ir sandariai susukite maišelį ir saugumo sumetimais uždenkite viršų lipnia juosta.

Palikite 1 – 2 dienas, viskas priklauso nuo indų užterštumo laipsnio ir suodžių bei riebalų sluoksnio storio.

Maišelius rekomenduoju išnešti į balkoną ar lauką, kad į patalpą nepatektų amoniako kvapas, o tai nepageidautina žmogaus sveikatai.

Iš maišelio išimame indus, nuplauname vėsiu vandeniu ir kietąja kempinės puse pašaliname anglies nuosėdas ir riebalus.

Mažiau agresyvus valymo variantas: tiesiog paimkite didelį indą, įpilkite į jį acto ir atskieskite vėsiu vandeniu, įleiskite keptuvę ar prikaistuvį į skystį ir palikite parai ar dviem. Tačiau periodiškai nuimkite indus ir kempinėle pašalinkite lengvai nulipusius nešvarumus. Acto kvapas nebus koncentruotas, nes… praskiedžiate vandeniu ir nėra prasmės sakyti, kad virtuvėje kvepės nemalonus kvapas, tai ne ta koncentracija, apie kurią verta rašyti kvailus komentarus. Bet viršutinė indų danga jokiu būdu nebus pažeista, o tiesiog bus nuvalyta.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.