Šiam receptui jau daugiau nei 100 metų. Taip gaminti mane išmokė močiutė

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kruasanai yra vienas populiariausių prancūziškų patiekalų. Šis pyragas užkariavo milijonų žmonių širdis. Skanius ir aromatingus raguolius galite pasigaminti net namuose, svarbiausia žinoti tinkamą receptą. Naudodami mūsų tešlos ruošimo metodą galite gauti puikių kepinių, kurie atrodo kaip atkeliavę tiesiai iš Paryžiaus.

Ingredientai kruasanams:

šiltas pienas – 200 ml;
mielės – 10 g;
šiltas vanduo – 200 ml;
cukrus – 60 g;
augalinis aliejus – 100 ml;
kvietiniai miltai – 5 puodeliai;
vištienos kiaušinis – 1 vnt .;
druska – 10 g;
sviestas – 150 g.
Kruasanų ruošimas:

Patariame iš anksto atskirti trynį nuo baltymo, kiekvieno ingrediento reikės skirtinguose gaminimo etapuose. Išimkite sviestą iš šaldytuvo ir supjaustykite vienodais nedideliais kvadratėliais.

Atskirame dubenyje sumaišykite 40-50 laipsnių temperatūros pieną, tą patį vandenį, saulėgrąžų riebalus, cukrų, mieles ir baltymus. Maišykite produktus, kol cukrus ištirps pieno masėje. Įpilkite 1 puodelį miltų ir maišykite minutę.

Norint pagaminti tešlą, mielių mišinį reikia išimti 15 minučių šiltoje vietoje. Nepamirškite dubens uždengti rankšluosčiu ar maistine plėvele.

Į tešlą supilkite 2 puodelius miltų ir pradėkite aktyviai maišyti šaukštu ar mentele. Gautą tešlą pasūdykite ir išmaišykite. Minkydami tešlą pamažu suberkite stiklinę miltų. Kai tešla taps elastinga, ją galima minkyti rankomis.

Mūsų užduotis – padaryti tešlą elastingą ir atsikratyti lipnumo. Tada galite uždengti rankšluosčiu ir padėti į šiltą vietą 1,5 valandos.

Toliau tešlą vėl minkome, bet ant darbinio paviršiaus, o ne dubenyje. Rankiniu būdu suformuojame didelį gumulą. Šį gabalėlį padaliname į du lygius kolobokus. Kiekvieną bandelę padaliname į 4 dalis. Ir šias 4 dalis pjaustome atsitiktinai, kol iš viso gauname 16 vienodų tešlos gumuliukų.

Kiekvieną gumulėlį turime iškočioti į nedidelį plokščią 20-22 cm skersmens pyragą.

Kiekvieną paplotį patepame šiltais sviesto kubeliais. Kiekvieną kartą iškočiodami naują sluoksnį dedame ant ankstesnio, apdoroto aliejumi.

Pagaminus bokštą iš sluoksnių, jį kočėlu reikia iškočioti į 40 cm spindulio sluoksnį, gautą apskritimą iškirpti į 16 vienodų trikampių. Kiekvieną trikampį sulenkiame į vamzdelį arba beigelį.

Pirmiausia ant kepimo skardos padėkite pergamentą ir ant popieriaus padėkite kruasanus. Dubenyje išplakite kiaušinio trynį ir aptepkite kiekvieną bagelį.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių, kepkite kruasanus 30 minučių.

Taigi iškepėme labai skanių, aromatingų ir purių prancūziškų kruasanų. Jei norite, galite pabarstyti juos cukraus pudra arba medumi, kad sukurtumėte saldų desertą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.