Salotos pasirodo tokios originalios, kad mano šeima visada prašo jas pasigaminti kiekvienai šventei, o svečiai nepalieka be priežiūros. Joje gana įdomus derinys: cukinijos ir konservuoti ananasai.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų :
cukinijos, 500 g;
saldžiosios paprikos, 250 g;
pomidorai, 1 kg;
morkos, 150 g;
svogūnas, 200 g;
konservuotų ananasų, 250 g;
aitriosios paprikos, pusės ankšties arba pagal skonį;
cukraus, 2 v.š.;
druskos, 1 valgomasis šaukštas;
actas 9%, 2,5 šaukštai;
krakmolo, 1 a.š
ananasų sultys, 50 ml.
Virimo procesas
Pomidorus stambiai supjaustykite ir sutrinkite į tyrę bet kokiu jums patogiu būdu, užvirkite.
Svogūną ir saldžiąją papriką supjaustykite kubeliais, tris morkas sutarkuokite korėjietiškoms, aitriąją papriką susmulkinkite peiliu.
Cukiniją supjaustykite kubeliais.
Į pomidorų tyrę suberkite morkas, druską ir cukrų, išmaišykite ir užvirus virkite 10 min.
Sudėkite cukinijas ir kepkite 10 minučių.
Ananasus supjaustykite gabalėliais.
Svogūnus ir paprikas suberkite į daržoves ir kepkite 10 min.
Suberkite ananasus ir aitriąją papriką, išmaišykite ir troškinkite 10 min.
Jei jums labiau patinka minkštesnės daržovės, kiekvieną kartą virkite 15 minučių.
Ananasų sultis sumaišyti su krakmolu ir išmaišyti, supilti į daržoves ir išmaišyti, užpilti actu, užvirinti ir paskanauti, jei reikia įberti druskos ir cukraus.
Sudėkite salotas į sterilizuotus stiklainius, užsukite sterilizuotus dangtelius, apverskite ir suvyniokite, kol atvės.
Universalus patiekalas, kuris bus salotos, garnyras, priedas prie troškintų bulvių ar originalus padažas prie mėsos ir žuvies.