Pats skaniausias užkandis anūkams. Pusryčiai per 15 minučių: lavašo suktinukai pagal močiutės receptą

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Dešrą galima pamatyti bet kurios bakalėjos parduotuvės lentynoje. Tai tapo paprastų žmonių mitybos dalimi.

Dešras vokiečiai pradėjo gaminti XIX amžiaus pradžioje. Dešrelės buvo rūkytos, troškintos ir keptos. Pramonininkai nusprendė sukurti kažką naujo ir sugalvojo virtą dešrą. Šis produktas buvo laikomas neilgai, tačiau skoniu labai skyrėsi nuo jau žinomų produktų.

Šiandien ruošime lavašo suktinukus su dešra. Šis užkandžių receptas puikiai tinka vakarėliams, iškyloms ar vaikų užkandžiams.

Ingredientai suktinukams:

Plona pita duona – 2 vnt.;
Grietinė – 150 gr;
Garstyčios – 1 valgomasis šaukštas. l;
virta dešra – 400 g;
Kietasis sūris – 150 g;
Petražolės – 50 g;
Kiaušiniai – 2 vnt.
Rulonų paruošimas:

Į 150 gramų grietinės įpilkite šaukštą garstyčių. Sumaišykite ingredientus. Gautu mišiniu patepkite pita duoną.

Virtą dešrą sutarkuokite. Tolygiai paskirstykite ant pita duonos.

Smulkiai supjaustykite šviežias petražoles. Petražolės gali būti pakeistos kita jūsų pasirinkta žolele. Taip pat galite naudoti česnaką. Ant viršaus pabarstykite dešra.

Kietąjį sūrį sutarkuokite ant smulkios trintuvės. Tai bus paskutinis sluoksnis.

Susukite pita duoną į tankų vyniotinį. Supjaustykite mažomis porcijomis.

Dubenyje šakute išplakite kiaušinius iki vientisos masės. Jei reikia, pagardinti įberkite žiupsnelį druskos ir pipirų.

Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Panardinkite ritinį į kiaušinius ir nusiųskite į keptuvę virti. Kepkite 2 minutes iš kiekvienos pusės.

Suktinukai paruošti patiekti. Pasirodė labai skanus ir patrauklus. Vaikai tai tikrai įvertins.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.