Kokį patiekalą patiekia beveik 90% pasaulio restoranų? Šis patiekalas yra salotos. Sunku įsivaizduoti įstaigą, kurioje nebūtų tiekiamos salotos. Paprastai jie sudaro ne mažiau kaip 5% meniu. Žinoma, yra specialių specializuotų kavinių, kuriose salotos nepatiekiamos. Tačiau tokių restoranų kur kas mažiau nei paprastų.
Įstaigose matome tipiškas „karštas“ salotas – Cezario, Olivier, graikiškas. Teminėse vietose galite rasti neįprastų salotų.
Netipines salotas verta ruošti ir namuose. Papasakosime, kaip padaryti vieną iš jų.
Salotų ingredientai:
pomidorai – 3 vnt .;
krabų lazdelės – 200 g;
sūris – 100 g;
česnakai – 2 gvazdikėliai;
majonezas – 1,5 šaukštai;
duona – 3 vnt;
Provanso žolelės – ½ šaukštelio;
rūkyta paprika – ⅓ šaukštelis;
augalinis aliejus – šaukštai.
Salotų paruošimas:
Duonos gabalėlius supjaustykite mažais, maždaug 1×1 cm dydžio kubeliais, į dubenį su duona suberkite Provanso žoleles, papriką ir druską.
Duoną sumaišykite su prieskoniais, įpilkite augalinio aliejaus. Duoną vėl išmaišykite, bet su sviestu ir dėkite į sausą keptuvę. Krekerius kepkite ant vidutinės ugnies 5-7 minutes nuolat maišydami.
Duoną galite dėti ant kepimo skardos ir kepti orkaitėje panašų laiką.
Pomidorus supjaustykite dideliais kubeliais. Jei norite, išimkite minkštimą arba leiskite sultims nutekėti per sietelį. Krabų lazdeles supjaustykite mažais kubeliais, o sūrį smulkiai sutarkuokite. Salotų dubenyje sumaišykite pomidorą, sūrį ir krabų lazdeles.
Per spaudą įmeskite česnako skilteles į salotas, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Pagardinkite salotas majonezu ir gerai išmaišykite.
Prieš patiekdami salotas apibarstykite skrebučiais ir smulkintais žaliais svogūnais.
Salotas galima išdėlioti ir sluoksniais, šis būdas tinka šventiniam stalui.