Skanesnis už šašlykus: gaminau ir nepasigailėjau. Sultinga mėsa ant svogūnų lovos orkaitėje

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Yra žmonių, kurie atsisako valgyti kiaulieną. Taip dažnai nutinka dėl religinių priežasčių. Taip pat kiaulienos, kaip ir kitų rūšių mėsos, vegetarai nevalgo. Tačiau kitiems žmonėms kiauliena visai neblogai.

Šios rūšies mėsos valgymo privalumas yra tas, kad ji prisotina organizmą mineralinėmis medžiagomis – kalciu, magniu, fosforu ir kt. Šie mineralai yra būtini norint normalizuoti nervų laidumą. Kiauliena dalyvauja formuojant kaulus ir visą skeletą.

Žinoma, kiaulieną galite pakeisti kitais produktais. Tačiau kiaulieną geriau įtraukti į savo racioną. Mes jums pasakysime, kaip virti keptą kiaulieną.

Ingredientai keptai kiaulienai:

Kiauliena – 1 kg;
Svogūnai – 6 vnt.;
Vanduo – 300 ml;
Actas 9% – 40 ml;
Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
Druska – 1,5 šaukštelio.
Keptos kiaulienos paruošimas:

Supjaustykite kiaulieną mažais gabalėliais. Svogūną sumalkite mėsmale arba per trintuvą ir dėkite ant mėsos gabalėlių.

Į svogūnus ir kiaulieną įberkite mėgstamų prieskonių, druskos ir gerai išmaišykite ingredientus.

Svogūnų ir kiaulienos mišinį uždenkite maistine plėvele ir palikite marinuotis porai valandų.

Likusius svogūnus supjaustykite pusžiedžiais. Į dubenį supilkite vandenį ir actą, įberkite druskos ir granuliuoto cukraus, išmaišykite.

Svogūnų pusžiedžius sudėkite į dubenį ir visiškai panardinkite į skystį.

Marinuokite svogūną 10-15 minučių. Kepimo indą patepkite augaliniu aliejumi, išdėliokite marinuotus svogūnus – iš anksto nupilkite acto vandenį.

Kiaulieną dėkite ant svogūnų guolio, indą uždenkite folija ir kepkite 220 laipsnių orkaitėje 30 minučių.

Tada nuimkite foliją ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje pusvalandį.

Kiaulieną rekomenduojama patiekti kartu su svogūnų lova, ant kurios ji buvo kepama. Taip gauname puikią mėsą, ją papuošiame papildomomis žolelėmis.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.