Pabandykite česnaką išplakti kartu su kefyru. Neįprastas, skanus ir seniai pamirštas receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Sočius, skanius ir neįtikėtinai kvapnius pyragus galima paruošti iš pačių paprasčiausių produktų, kurie dažniausiai visada būna namuose. Nuostabų aromatą pyragams suteikia ne gabalėliais dedamas, o kartu su kiaušiniais išplaktas česnakas. Būtinai gaminkite šiuos neįprastus česnakinius pyragus, jų skonis neabejotinai jus nustebins.

Norėdami paruošti česnako pyragus, jums reikės:

  • miltai – 300 g;
  • kiaušiniai – 2 vnt .;
  • česnakai – 5-6 gvazdikėliai;
  • kefyras arba jogurtas – 150 ml;
  • soda – 1 šaukštelis;
  • druska – 1 šaukštelis;
  • žalumynai – pagal skonį;
  • aliejus – kepimui;

PARUOŠIMAS:

Sumaišykite kiaušinius ir česnaką ir panardintu trintuvu paverskite juos vienalyte mase.

Į masę supilkite kefyrą arba jogurtą, sodą, druską ir mėgstamas žoleles ir gerai išmaišykite. Suberkite 300 g miltų ir minkykite minkštą, elastingą, prie rankų nelimpančią tešlą.

Tešlą pabarstykite miltais ir iškočiokite į maždaug 0,7 cm storio pyragą Iš tešlos išpjaukite apvalius ruošinius.

Tortilijas kepkite ant vidutinės ugnies dideliame kiekyje aliejaus iki auksinės rudos spalvos.

Česnakiniai pyragėliai yra labai kvapnūs ir skanūs, juos galima valgyti kaip atskirą patiekalą, pavyzdžiui, su grietine, arba naudoti vietoj duonos.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.