Birus plovas orkaitėje: paprastas ir skanus – apsilaižysite pirštus!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kepti plovą orkaitėje daug lengviau nei ant viryklės. Bet skonis toks pat, lyg virtų katile. Plovas orkaitėje visada yra sultingas ir trapus.

Reikalingi produktai

  • 1 vištiena
  • 1 didelė morka
  • 1 lemputė
  • 500 gramų ryžių
  • 100 mililitrų saulėgrąžų aliejaus
  • 1 litras vandens

Prieskoniai

  • 1 arbatinis šaukštelis ciberžolės
  • pusės šaukštelio kario
  • 1 arbatinis šaukštelis paprikos dribsnių
  • druskos, pipirų pagal skonį
  • 1 česnako galva
  • Lauro lapas
  • žvaigždė
  • pipirų žirneliai

Pradedame virti plovą

Svogūną nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Sutarkuokite nuluptas morkas.

Vištieną supjaustykite porcijomis, perkelkite į keptuvę ir kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Tada perkelkite į lėkštę.

Į aliejų, likusį nuo vištienos, suberkite svogūnus ir morkas. Viską sumaišykite ir troškinkite daržoves, kol paruošite.

Imame kepimo formą. Ant dugno dėkite vištieną, ryžius, druską, pipirus ir prieskonius. Ir taip pat paruoštas kepsnys. Viską užpilti vandeniu, uždengti dangčiu arba folija. Ir siunčiame į orkaitę.

Kepkite 60-80 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Praėjus nurodytam laikui, plovas yra paruoštas ir gali būti patiekiamas.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Taip pat skaitykite:  Šį žinomo skonio paštetą gaminu 3 kartus per savaitę. Jis turi teigiamą naudą sveikatai ir paruošiamas per kelias minutes
Patiko? Pasidalink! Ačiū.