Puodas – tai sotus patiekalas, gaminamas orkaitėje iš įvairių ingredientų. Paprastai mes įpratę matyti troškinius su daržovėmis ir mėsa. Tačiau pasaulyje yra šimtai kitų troškinių receptų. Pavyzdžiui, ryžių troškinys su žuvimi ar net vaisių troškinys su uogomis.
Visi troškiniai, nepaisant tų pačių pavadinimų, gali būti individualūs ir tinkantys konkrečiai šventei.
Lazanija ir makaronų gaminimo aparatas taip pat yra troškinių tipai.
Šiais laikais mažai kas gamina troškinius vakarienei. Kai kurie žmonės mano, kad patiekalas yra sudėtingas ir jo paruošimas užima daug laiko. Tačiau parodysime, kad troškinys su mėsa yra gana paprastas būdas pamaitinti visą šeimą.
Ingredientai mėsos troškinimui:
bulvės - 500 g;
vanduo - 2 l;
sviestas - 30 g;
druska - 25 g;
juodieji pipirai - 10 g;
krapai - 30 g;
pomidorų padažas - 100 g;
alyvuogių aliejus - 20 ml;
raudonėlis - 5 g;
malta mėsa - 600 g;
svogūnas - 2 vnt.;
kiaušiniai - 1 vnt .;
džiūvėsėliai - 70 g;
česnako milteliai - 5 g;
saldžioji paprika - 5 g;
sūris - 100 g.
Mėsos troškinio paruošimas:
Nuskustas bulves supjaustykite stambiais kubeliais ir po dangčiu pavirkite verdančiame vandenyje 15 minučių. Į virtas bulves suberkite sviestą, 10 gramų druskos, 5 gramus juodųjų pipirų.
Smulkiai supjaustykite 25 gramus krapų, suberkite į bulves ir sutrinkite iki tyrės.
Į kepimo indą, kurio skersmuo 24 cm, sudėkite bulvių košę ir išlyginkite paviršių.
Pomidorų padaže sumaišykite alyvuogių aliejų, raudonėlį ir 5 gramus druskos. Bulvių košę aptepkite pomidorų padažu.
Smulkiai supjaustykite svogūną ir suberkite į maltą mėsą. Įdėkite kiaušinį, džiūvėsėlius, 5 gramus juodųjų pipirų, 10 gramų druskos, česnako miltelius, 5 gramus saldžiosios paprikos, sumaišykite ingredientus rankomis.
Faršą sudėkite ant didelio pergamento lakšto ir paskleiskite storu stačiakampiu sluoksniu.
Naudodami orkaitės groteles, faršą padalinkite į mažas 2-3 cm storio juosteles.
Imkite po vieną juostelę ir dėkite ant kepimo indo kraštų. Taigi visas maltos mėsos juosteles dedame į formos vidų.
Kepkite indą 180 laipsnių temperatūroje pusvalandį. Šiuo metu sūrį sutarkuokite stambia tarka. Puodo viršų pabarstykite sūriu ir krapais ir pašaukite į orkaitę dar 10 minučių.
Pasirodo skanus, sotus troškinys su mėsa visai šeimai.