Maltą mėsą gaminu taip, kad niekas negalėtų atsisakyti. Neįtikėtinai skanus receptas visai šeimai

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Puodas kulinariniame pasaulyje laikomas svarbiu patiekalu. Ji padėjo išgyventi daugeliui valstiečių viduramžiais. Faktas yra tas, kad anksčiau troškinys buvo laikomas bet kokiu produktų rinkiniu, kurį buvo galima kepti orkaitėje. Dažnai tai būdavo tik stalo likučiai.

Dabar troškinys tapo labiau civilizuotas patiekalas. Įvairios šalys troškintuvus gamina savaip. Pavyzdžiui, yra sotus itališkas troškinio – lazanijos – receptas. Jis pagamintas iš tešlos lakštų, užpildytų daržovėmis ir mėsa. Yra daugybė lazanijos variantų, visi jie pasirodo puikūs.

Gaminkime lazaniją patys.

Ingredientai lazanijai:

Malta mėsa – 700 g;
Druska – 2 šaukšteliai;
Pipirai – 1 šaukštelis;
Paprika – 1 šaukštelis;
Raudonėlis – 1 šaukštelis;
Svogūnai – 1 vnt.;
Pomidorų pasta – 2 šaukštai;
Kiaušiniai – 10 vnt.;
Miltai – 400 g.
Ingredientai padažui:

Sviestas – 30 g;
Miltai – 3 šaukštai;
Pienas – 500 ml;
Muskato riešutas;
Druska – 1 šaukštelis;
Sūris – 150 g.
Lazanijos paruošimas:

Keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite faršą, įberkite šaukštą druskos, pipirų, paprikos ir raudonėlio, supilkite pomidorų pastą ir išmaišykite. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, suberkite į faršą ir išmaišykite.

Padalinkite trynius ir baltymus ir sudėkite į atskirus dubenėlius. Į miltus suberkite trynius ir užminkykite elastingą ir nelipnią tešlą.

Palikite tešlą po celofanu 30 minučių.

Padažui puode ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su miltais, kol susidarys gumuliukai. Į mišinį supilkite pieną ir kaitinkite, kol sutirštės.

Į tirštą mišinį supilkite muskato riešutą ir druską ir išmaišykite.

Tešlą padalinkite į 4 dalis, kiekvieną iškočiokite į stačiakampį sluoksnį, šiek tiek didesnį nei kepimo formos plotas.

Kepimo formos dugną patepkite padažu ir uždėkite pirmąjį sluoksnį. Ant sluoksnio dėkite mėsos įdarą ir aptepkite padažu.

Mėsą apliekite padažu ir pakartokite veiksmus su malta mėsa.

Sutarkuokite sūrį ir pabarstykite juo paskutinį tešlos sluoksnį. Lazaniją kepkite 180 laipsnių orkaitėje 30 minučių.

Pasirodo, tai sotus patiekalas, kilęs iš Italijos.

Jei norite, lazaniją galite papuošti žolelėmis.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.