Tortą su vyšnių sluoksniu ir subtilia grietine paruošti labai lengva, o jis pasirodo didžiulis. Jei parodysite savo vaizduotę ir papuošite ją nestandartiniu būdu, tai taps puikiu skanėstu ant šventinio stalo.
Norėdami paruošti pirmąjį biskvitą, jums reikės šių ingredientų:
- vyšnia, 800 g;
- kiaušinis, 1 vnt.;
- miltų, apie 300-350 g;
- kepimo milteliai, 1 šaukštelis;
- cukrus, 90 g;
- sviesto, 200 g.
Norėdami paruošti antrąjį biskvitą, jums reikia:
- kiaušinių, 5 vnt.;
- cukrus, 180 g;
- miltai, 130 g;
- kepimo milteliai, 1 arb.
Norėdami paruošti kremą, jums reikia:
- grietinės, 2 l;
- cukraus pudros, 250 g;
- grietinės ar grietinėlės tirštiklis.
Torto gaminimo procesas
Paimkite formą, kuri nėra didelė, pavyzdžiui, 30×20 cm.
Uogas galima vartoti šviežias arba šaldytas.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir tarkuotu sviestu, masę paversti trupiniais.
Įmuškite kiaušinį arba šaukštą grietinės, cukraus.
Užminkykite minkštą tešlą, gal reikės šiek tiek daugiau miltų. Bet neperpildykite, kad neužsikimštų masė.
Tešlą ištempiame pagal formą ir formuojame šonus.
Kiaušinius išplakite su druska iki tirštos masės. Suberiame cukrų ir išplakame iki baltos masės.
Supilkite į formą su trapios tešlos. Uogą išdėliojame, bet pirmiausia reikia išspausti, kad būtų mažiau sulčių.
Kepkite 25 minutes 180 laipsnių temperatūroje.
Antram biskvitui kiaušinius išmaišyti su druska, išplakti, suberti cukrų, išplakti ir pabarstyti miltais su kepimo milteliais.
Kepkite 20-25 minutes 180 laipsnių temperatūroje.
Grietinę išplakite su cukraus pudra ir, jei grietinėlė pasirodys skystoka, įdėkite tirštiklio.
Sausainių šonus išlyginame nupjaudami nelygumus.
Tortą aptepdami kremu suformuokite pyragą, sutepkite viršų ir šonus.
Iš likučių pabarstykite trupiniais, padėkite į šaldytuvą nakčiai.
Toks pyragas gaunasi drėgnas, gerai išmirkęs, o dar ir originaliai papuošus, gausis prabangus desertas.