Manoma, kad pirmasis prototipas buvo bandelės su uogiene ar marmeladu, atsiradusios senovės slavų laikais. Tada jie buvo atviri papločiai su įdaru viduje ir buvo vadinami „vatrushki“ iš žodžio „vatra“, reiškiančio „židinys“ arba „ugnis“.
Laikui bėgant receptas pasikeitė ir varškė buvo naudojama kaip įdaras.
Sūrio pyragaičiai su varške greitai išpopuliarėjo dėl savo skonio ir lengvo paruošimo. Jie tapo neatsiejama rusiškos virtuvės dalimi ir vis dar išlieka viena mėgstamiausių kepinių rūšių.
Paruoškime minkštus sūrio pyragus su varške ant bemielės tešlos
Ingredientai tešlai:
Kiaušinis – 1 vnt.;
Augalinis aliejus – 30 ml;
Grietinė – 100 g;
Cukrus – 2 šaukštai;
Druska – 1/3 šaukštelio;
Miltai – 230 g;
Kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
Soda – 1/2 šaukštelio.
Užpildo ingredientai:
Varškės sūris – 150 g;
Kiaušinis – 1 vnt.;
Cukrus – 2 šaukštai.
Sūrio pyragų gaminimas su varške:
Į dubenį įmuškite kiaušinį, įpilkite augalinio aliejaus ir grietinės, įpilkite cukraus ir druskos, išmaišykite. Į miltus suberkite sodą ir kepimo miltelius, į masę įsijokite kiaušinius ir grietinę.
Minkykite minkštą ir elastingą tešlą. Įdarui varškę sumaišykite su kiaušiniu ir cukrumi.
Tešlą padalinkite į mažus gumuliukus ir iš jų suformuokite plokščius paplotėlius išgaubtais šonais. Šonus patepkite kiaušinio tryniu, o į vidurį dėkite įdarą.
Sūrio pyragus kepkite orkaitėje 20-25 minutes 180 laipsnių temperatūroje.
Prie arbatos gausite paprastus sūrio pyragus. Galite juos virti kiekvieną dieną.