Paprastas, bet gražus ir sotus patiekalas iš maltos mėsos ir bulvių.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
-bulvės, 300 g;
– malta mėsa, 700 g;
– pomidoras, 1 vnt.;
– svogūnas ir kiaušinis, 1 vnt.;
– sūris, 150 g;
– druska, pipirai ir kiti prieskoniai, žolelės pagal skonį;
– augalinis aliejus, 1 valgomasis šaukštas;
– grietinė, 2 – 3 šaukštai;
– garstyčios, 1 šaukštelis;
– česnakai, 3-4 gvazdikėliai.
Virimo procesas
Bulves supjaustykite plonais griežinėliais.
Faršą sumaišykite su kiaušiniu, druska, pipirais, prieskoniais, smulkintu svogūnu ir česnaku.
Sumaišykite augalinį aliejų, druską, pipirus, garstyčias.
Grietinę sumaišykite su smulkintu česnaku ir smulkiai tarkuotu sūriu.
Pomidorus supjaustykite griežinėliais.
Kepimo skardą sutepkite augaliniu aliejumi.
Iš faršo formuojame kotletus į žiedą ir į ventiliatorių dedame bulvių apskritimus, patepame garstyčiomis ir sviestu.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite 20 minučių.
Išimkite, ant viršaus dėkite pomidorų griežinėlius, sūrio mišinį ir kepkite dar 15 min.
Patarimas : jei neturite žiedo, galite jį tiesiog pagaminti iš plastikinio butelio, iškirpdami tokį žiedą. Kad patiekalas būtų dar aromatingesnis ir skanesnis, į sūrio mišinį įberkite rūkytos paprikos, prieskoninių žolelių ir šaukštą garstyčių.
Arba pasigaminkite padažą iš grietinės, garstyčių, krapų ir česnako.