Kadaise šis patiekalas buvo laikomas vienu skaniausių ir prabangiausių ir buvo patiekiamas geriausiuose restoranuose. Kviečiame išbandyti šį skanų receptą.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– jautiena, 500 g;
– grietinė, 2 šaukštai;
– pievagrybiai, 200 g;
– svogūnas, 2 vnt;
– įprastos garstyčios, 1 valgomasis šaukštas;
– miltai, 1 valgomasis šaukštas;
– druska ir prieskoniai;
– vanduo, 200 g;
– augalinis aliejus, 1 valgomasis šaukštas.
Virimo procesas
Mėsą supjaustome kubeliais, svogūną – plonais pusžiedžiais, pievagrybius – griežinėliais.
Pakepinkite svogūną iki pusės iškepkite, suberkite grybus ir kepkite, kol išgaruos skystis.
Atskirai apkepkite mėsą įkaitintoje keptuvėje. Kai gabalėliai pradės ruduoti, suberkite miltus ir greitai viską išmaišykite.
Į grybus ir svogūnus suberkite prieskonius, druską ir grietinę, garstyčias, įpilkite vandens ir išmaišykite.
Dabar supilkite mėsą į šį padažą, uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį ir troškinkite indą, kol mėsa iškeps.
Patarimas : kad mėsa neišleistų visų sulčių į keptuvę, apkepkite labai karštame aliejuje, tada sultys pateks į padažą, kas patiekalui suteikia originalų skonį ir aromatą. Mėsą galite kepti nepridegančioje keptuvėje be aliejaus, tada riebalų perteklius nepateks į indą