Krūtinėlę aptepu majonezu, suvynioju į foliją ir pašauju į orkaitę. Skanesnės mėsos nesu valgęs

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šis paprastas, bet labai skanus sluoksnio ar lašinių virimo receptas jau spėjo tapti „žvaigžde“ internete ir užkariauti gurmanus.

Greita, labai paprasta, skanu, o svarbiausia – nebrangi.

Ingridientai

  • Riebalai arba sluoksnis (krūtinė) – 1 kilogramas;
  • Majonezas (galite pasiimti nebrangų variantą) – 200 – 250 ml;
  • Česnakai – apie 5-6 skiltelės, bet jei įdėsite daugiau, tai tik skanesnis bus gatavas patiekalas. Su sąlyga, kad iš principo mėgstate česnaką;
  • Krapai geriau švieži, bet galite padaryti su sūdytais arba džiovintais – ryšuliu;
  • rupi druska – 2 šaukštai;
  • Karštieji raudonieji pipirai – vienas arbatinis šaukštelis;
  • Paprika (malta) – vienas valgomasis šaukštas;
  • Lauro lapai – 3-4 vnt.

Žingsnis po žingsnio krūtinėlės paruošimas

Tarpsluoksnį reikia nuplauti, odą nubraukti aštriu peiliu. Tada skirtingose ​​sluoksnio vietose padarykite kelis pjūvius, į kuriuos įsmeikite česnako skilteles. Prieš tai galite juos supjaustyti į kelias dalis, ypač jei jie yra dideli.

Sumaišykite druską, pipirus, papriką ir krapus, sutrupinkite lauro lapus. Kruopščiai įtrinkite krūtinėlę iš visų pusių mišiniu.

Po to mėsos gabalą reikia visur patepti majonezu, sandariai „suvynioti“ į foliją. Įdėkite į šaldytuvą rauginimui ir sūdymui, palikite valandą – pusantros valandos.

Įkaitinkite orkaitę iki 180*C – 200*C.

Sluoksnis po sluoksnio, neatlankstant folijos, dedame į kepimo formą ir kepame orkaitėje 35-50 minučių (viskas priklauso nuo mėsos gabalo dydžio).

Praėjus šiam laikui, turite išjungti ugnį, bet neišimkite sluoksnių iš orkaitės. Ir palikite ten, kol visiškai atvės. Tai užtruks dar apie valandą.

Ir tik mėsos gabalėliui atvėsus galima imti mėginį. Gero apetito!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.