Paprasčiausios salotos, kurios puikiai tiks kaip priedas prie šašlykų kebabo, karbonadų, ant grotelių keptos mėsos ar ką tik iš orkaitės virtos kiaulienos.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
svogūnas, 2 vnt;
rūgštus obuolys, 1 vnt.;
druskos pagal skonį;
cukraus arba medaus, 0,5 šaukštelio;
augalinis aliejus, 2 šaukštai;
garstyčių, 0,5 arb.
Virimo procesas
Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Svogūną užpilkite verdančiu vandeniu, kad neliktų kartumo ir nuvarvėkite.
Obuolius nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka, apšlakstykite citrinos sultimis.
Sumaišykite augalinį aliejų su garstyčiomis, druska ir medumi arba cukrumi.
Sumaišykite svogūną su obuoliu, užpilkite padažu ir išmaišykite.
Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 20 minučių atvėsti ir patiekite.
Jei mėgstate pikantiškesnius užkandžius, įpilkite acto, galite naudoti įprastą, stalo ar obuolių actą, nuo jo svogūnai bus pikantiški. Kai kas į šį užkandį deda daug juodųjų pipirų, kurie visada puikiai dera su svogūnais.
Šį užkandį galite pasigaminti tiesiai iškylaujant, tereikia leisti salotoms užvirti ir marinuotis bent pusvalandį ir sėkmingiausias mėsos priedas bus paruoštas.

Šių salotų tema yra dar viena „variacija“: dėkite sūdytą arba raugintą agurką, geriau, žinoma, kad jis būtų sūdytas, tai suteikia norimą užkandžio skonį.
