Šį patiekalą ruošiu jau porą metų ir manau, kad baklažanų ir faršo derinys su pomidorais ir sūriu yra vienas sėkmingiausių. Pagal receptą galite gaminti kitus patiekalus tiesiog įdėdami savo ingredientų ir prieskonių.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– baklažanai, 3 – 4 vnt;
– malta mėsa, 400 g;
– pomidorai, 2 – 3 vnt;
– sūris, 200 g;
– druska, pipirai, prieskoniai, žolelės.
Virimo procesas
Baklažanus supjaustykite 0,5 mm storio juostelėmis.
Jei, kaip ir aš, turite naujų veislių baklažanų, kurių skonis nėra kartaus, tuomet jų marinuoti ir skalauti nereikia. Jei jie kartūs, juosteles užpilkite sūriu vandeniu, palikite 10 minučių, nuplaukite tekančiu vandeniu ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
Pomidorus supjaustykite griežinėliais.
Imame bet kokį faršą, pagardiname druska, pipirais, prieskoniais ir dedame ant baklažanų juostelių.
Baklažanus dėkite ant kepimo skardos, išteptos augaliniu aliejumi.
Ant viršaus dėkite pomidorų skilteles ir kepkite apie 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Išimkite kepimo skardą, pabarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite dar 10 – 15 minučių.
Patarimas: Sūrį sutarkuoju ant vidutinės trintuvės ir sumaišau su aromatinėmis žolelėmis, saldžiąja paprika, smulkintais krapais.
Taip pat po pomidorais galite pakišti plonus pievagrybių griežinėlius ir iškepti baklažanus. Dėl to jie tampa dar sotesni ir skanesni.