Tai universalus pyragų receptas su kefyru ir visiškai be mielių. Rezultatas yra labai minkštas ir erdvus pyragas, žadinantis apetitą ir sotus.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
kefyras, 400 ml;
druskos ir soda po 1 šaukštelį;
cukraus, 1 valgomasis šaukštas;
citrinos rūgšties ketvirtadalis šaukštelio;
kiaušiniai, 2 vnt;
miltai, 650 g;
augalinis aliejus, 3 šaukštai.
Norėdami paruošti įdarą, jums reikės :
bruknių arba naya uogų, 500 g;
cukraus, 100 g arba pagal skonį;
krakmolo, 1 valgomasis šaukštas;
citrinos rūgšties, trečdalis šaukštelio.
Virimo procesas
Į kambario temperatūros kefyrą įpilkite druskos ir cukraus, sodos, kiaušinių, augalinio aliejaus ir citrinos rūgšties, kuri padeda sodai greičiau reaguoti rūgščioje aplinkoje ir pyraguose neliks sodos skonio.
Miltus persijokite ir į didžiąją dalį supilkite skystus ingredientus.
Išminkykite tešlą ir, jei reikia, įberkite likusių miltų, o gal ir daugiau. Uždenkite tešlą ir palikite 15 minučių.
Į keptuvę suberkite uogas, cukrų ir krakmolą. Maišykite, kol uogos išskirs sultis, įberkite žiupsnelį citrinos rūgšties, kad išsaugotumėte ryškią įdaro spalvą.
Padalinkite tešlą į 18 kolobokų ir suformuokite pyragėlius su įdaru.
Kepkite dideliame kiekyje augalinio aliejaus ant silpnos ugnies.
Net ir kitą dieną šie pyragėliai bus švieži, minkšti ir purūs.