Kvepiančius, originalius ir labai skanius kotletus gaminu ne tik kiekvienai dienai, jie puikiai atrodo ir šventinėje vaišėje. Daržovių kotletai su sūriu visada pasirodo puikūs.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
sviesto, 2 v.š.;
daržovių aliejus;
kiaušiniai, 4 vnt;
morkos, 2 vnt;
pienas, trečdalis stiklinės;
saldžiosios paprikos, pusės pagal skonį;
parmezano;
česnako, 2 gvazdikėlių;
druskos, pipirų, prieskonių, žolelių ir žaliųjų svogūnų.
Virimo procesas
Ištirpinkite sviestą ir suberkite česnaką, išmaišykite. Tai padės gerai išryškinti česnako skonį.
Smulkiai supjaustykite svogūną ir suberkite į keptuvę, pakepinkite.
Morkas supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite kartu su svogūnu.
Įdėkite nedidelį saldžiosios paprikos kubelį ir šiek tiek kaitinkite pagal skonį.
Druska ir pipirai pagal skonį.
Sudėkite daržovių mišinį į indą ir atvėsinkite.
Kiaušinius sumaišykite su pienu, druska ir pipirais, plakite plaktuvu iki vientisos masės.
Suberkite smulkiai tarkuotą sūrį ir išmaišykite.
Daržoves sumaišykite su padažu.
Muffin formeles ištepkite augaliniu aliejumi ir supilkite mišinį. Įdėkite pusę formos.
Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių.
Padėkite ant pergamento ir atvėsinkite.
Patiekalą patiekiu pabarsčiusi žolelėmis ir žaliais svogūnais. Labai skanu su įvairiais padažais iš grietinės, natūralaus jogurto ar majonezo su žolelėmis ir česnaku.