Jei turite pakankamai braškių ir nežinote, ką su jomis daryti, tuomet nereikės jų parduoti draugams. Pasigaminkite šią naminę uogienę ir jūsų braškės bus padengtos.
Nieko nėra geriau, kaip žiemą išsitraukti kokybišką braškių uogienę ir bent trumpam prisiminti saldų vasaros skonį. Tačiau ne visai taip yra su perkamais, nes niekada nežinai, kas juose iš tikrųjų yra ir kaip jie buvo pagaminti. Namuose su tuo užsiimti visai nereikia . Be to, pagaminti šį konkretų nėra sunku, tereikia vadovautis instrukcijomis ir net mažas pradinukas tai gali padaryti. Taigi, jei turite tris ingredientus, būtinai pereikite prie paruošimo.
Ingredientai, kurių jums reikės ruošiant:
- Šviežios braškės – 1 200 g
- Kristalinis (arba cukranendrių) cukrus – 250 g
- Citrinų rūgštis (peiliui išsaugoti) – ant peilio galo
Braškes kruopščiai nuvalykite ir nuplaukite, žinoma nepamirškite nupjauti žalių dalių. Smulkiai supjaustykite pusę jų kiekio, kitą tik per pusę . Suberkite braškes į puodą ir leiskite virti ant silpnos ugnies. Ant jų susidarys putos, kurias visada teks pašalinti.
Virkite braškes apie 20–25 minutes, tada įpilkite granuliuoto cukraus ir citrinos rūgšties. Virkite mišinį dar 20 minučių ant silpnos ugnies. Tada supilkite uogienę į švarius indelius ir sandariai uždarykite . Leiskite jiems pastovėti nuleidę dangtį apie 5 minutes. Jiems atvėsus, uogienės stiklainius laikykite tamsioje ir vėsioje vietoje. Gero apetito!