10 minučių – ir visi sotūs: dešra greitoje tešloje

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ši dešra ruošiama be mielinės tešlos – vietoje pita duonos, filo ir paprastos duonos.

Dešra būna ne tik mielinėje tešloje – galite paimti paruoštą tešlą, įvynioti į pita duoną arba virti dešrą duonos tešloje. Ar bandėte šį? Siūlome tris greitus receptus: išsirinkite tai, kas jums labiausiai patinka – vaikai bus sužavėti visais. 

Dešra pita duonoje

Ši dešra tešloje paruošiama keptuvėje per 5 minutes.

Ingridientai:

  • lavašas – 2 lakštai;
  • dešrelės – 8 vnt;
  • kietas sūris – 100 g;
  • garstyčių arba pomidorų padažas – 2 šaukštai. l.;
  • žalieji svogūnai – krūva;
  • kiaušinis – 2 vnt;
  • druskos;
  • augalinis aliejus kepimui.

Lavašo lakštus supjaustykite į 4 dalis. Svogūną susmulkinkite, sūrį sutarkuokite. Pusę porcijos lakšto lavašo aptepkite garstyčiomis (arba pomidorų padažu), pabarstykite svogūnais, sūriu, ant viršaus uždėkite dešros. Apvyniokite pita duonos kraštus iš abiejų pusių. Pita duonos kraštą užklijuokite plaktu kiaušiniu.

Dešrą panardinkite į pita duonelę į išplaktą kiaušinį ir dėkite siūle žemyn į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Kepkite iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Dešra tešloje orkaitėje

Jei nemėgstate kepto maisto, kepkite dešrą orkaitėje filo tešloje.

Ingridientai:

  • filo tešla – 100 g;
  • dešrelės – 6 vnt.;
  • kietas sūris – 100 g;
  • kiaušinis – 2 vnt .;
  • sviestas – 30 g;
  • sezamo.

Tešlos sluoksnį ištepkite lydytu sviestu, ant viršaus uždėkite antrą sluoksnį ir vėl aptepkite sviestu. Pakartokite, kad sudarytumėte 4 sluoksnius. Supjaustykite porcijomis. Kiekvieną apibarstykite tarkuotu sūriu, dėkite dešrą ir suvyniokite, užkimšdami kraštus. Tešlos kraštus užklijuokite plaktu kiaušiniu.

Dešrą pamirkykite išplaktame kiaušinyje ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos siūle žemyn. Ant viršaus pabarstykite sezamo sėklomis ir pašaukite į iki 180C įkaitintą orkaitę 10 minučių.

Dešra tešloje keptuvėje – nuo skrebučio

Šiam receptui nereikia tešlos ar pitos duonos – tiks įprasta duona.

Ingridientai:

  • skrudinta duona – 6 vnt;
  • dešrelės – 6 vnt.;
  • kietasis sūris – 6 griežinėliai;
  • kiaušinis – 1 vnt .;
  • druskos;
  • augalinis aliejus kepimui.

Nupjaukite skrebučio duonos pluteles ir kočėlu šiek tiek iškočiokite skrebučius. Ant skrebučio uždėkite sūrio ir dešros ir suvyniokite. Aptepkite skrebučio kraštus vandeniu ir gerai užsandarinkite.

Nupjautas pluteles sutrinkite į trupinius (pavyzdžiui, blenderiu). Dešreles ant skrebučio pamirkykite plaktame kiaušinyje ir druskoje, tada apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite keptuvėje įkaitintame augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.