1 stiklinė vandens ir 1 stiklinė manų kruopų. Spurgos kilę iš SSRS. Šios spurgos tiesiog prašosi jas suvalgyti.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Aš visada juos gaminu, kai mano šeima nori suvalgyti ką nors saldaus, bet turiu mažai laisvo laiko. Labai rekomenduoju, nes juos lengva pagaminti, jie puikaus skonio, o ingredientams nereikia išleisti daug pinigų.

Mums reikės:

  • 200 ml – šiltas vanduo
  • 2 šaukštai cukraus
  • Pusė arbatinio šaukštelio druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis mielių
  • 20 ml saulėgrąžų aliejaus
  • 100 g – manų kruopos
  • 200 g – miltai

Žingsnis po žingsnio virimo receptas:

Į dubenį supilkite šiltą vandenį. Suberkite cukrų, druską, mieles, sviestą ir manų kruopas, išmaišykite. Suberkite miltus ir minkykite minkštą tešlą. Duok jam pailsėti. Tokia tešla gavosi. Tešlą padalinkite į 8 rutuliukus ir suformuokite spurgas. Kepkite spurgas ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių. Apvolioti cukruje arba milteliuose ir valgyti karštą arba šaltą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.