Aš visada juos gaminu, kai mano šeima nori suvalgyti ką nors saldaus, bet turiu mažai laisvo laiko. Labai rekomenduoju, nes juos lengva pagaminti, jie puikaus skonio, o ingredientams nereikia išleisti daug pinigų.
Mums reikės:
- 200 ml – šiltas vanduo
- 2 šaukštai cukraus
- Pusė arbatinio šaukštelio druskos
- 1 arbatinis šaukštelis mielių
- 20 ml saulėgrąžų aliejaus
- 100 g – manų kruopos
- 200 g – miltai
Žingsnis po žingsnio virimo receptas:




Į dubenį supilkite šiltą vandenį. Suberkite cukrų, druską, mieles, sviestą ir manų kruopas, išmaišykite. Suberkite miltus ir minkykite minkštą tešlą. Duok jam pailsėti. Tokia tešla gavosi. Tešlą padalinkite į 8 rutuliukus ir suformuokite spurgas. Kepkite spurgas ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių. Apvolioti cukruje arba milteliuose ir valgyti karštą arba šaltą.

